Subscribe Bookmark RSS Feed

Re: Graph Builder Labeling

lou

Community Trekker

Joined:

Oct 15, 2014

In Graph Builder, how do I label by value using a data table column that is not the one used for the y-axis of the graph?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
txnelson

Super User

Joined:

Jun 22, 2012

Solution

I agree with MS.  If you go to your data table, and turn on labeling for column "N", and then go back to the graph and change the "Label" from "Label by Value" to "Row Label", what will be displayed, will be the value from the column(s) where the labeling row state has been turned on.

12978_pastedImage_0.png

12977_pastedImage_0.png

Jim
5 REPLIES
Highlighted
txnelson

Super User

Joined:

Jun 22, 2012

You could use the Column Property, Value Labels and use the additional column as the values for the Value Labels (script would have to be written to populate the column property).

Or, you could us "Add Graphics Script" to the Graph Builder, and display the labels that way.

Jim
lou

Community Trekker

Joined:

Oct 15, 2014

Thanks, Jim.  I could use your help with scripting this.  I've attached a data table with the graph script embedded in the table.  I would like to replace the % by Site labels with values from Column 'N'.

ms

Super User

Joined:

Jun 23, 2011

Column "N" seems to be the number of rows of each category. So in this example you could use the "Label by Row" option instead of "Label by Value" to get what you want.

txnelson

Super User

Joined:

Jun 22, 2012

Solution

I agree with MS.  If you go to your data table, and turn on labeling for column "N", and then go back to the graph and change the "Label" from "Label by Value" to "Row Label", what will be displayed, will be the value from the column(s) where the labeling row state has been turned on.

12978_pastedImage_0.png

12977_pastedImage_0.png

Jim
lou

Community Trekker

Joined:

Oct 15, 2014

Thanks Jim and MS,

This is the output in the chart I'm looking for. 

Lou