Subscribe Bookmark RSS Feed

Graph Builder: Add 1:1 Line

terapin

Community Trekker

Joined:

Jun 23, 2011

Does anyone know how to add a 1:1 line to Graph Builder?  In the platform Fit Y by X there was a way to both fit the displayed data and show a 1:1 line.  I can't find how to do that in GB.  Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
markbailey

Staff

Joined:

Jun 23, 2011

Solution
  1. Right-click on the canvas and select Customize.
  2. Click Add.
  3. Click Template and select Y Function.
  4. Change the function arguments to ( x, x ).
  5. Click OK.
Learn it once, use it forever!
5 REPLIES
markbailey

Staff

Joined:

Jun 23, 2011

Solution
  1. Right-click on the canvas and select Customize.
  2. Click Add.
  3. Click Template and select Y Function.
  4. Change the function arguments to ( x, x ).
  5. Click OK.
Learn it once, use it forever!
terapin

Community Trekker

Joined:

Jun 23, 2011

Dang Mark,

 

That's a sweet solution.  I've never drilled around that part of GB before and I now see lots of other capabilities I can add to my graphs.  Thanks for sharing the tip.

markbailey

Staff

Joined:

Jun 23, 2011

In fact, the templates are just a convenience for new users. You can enter any graphics script you want and it will be evaluated by the frame box that is used for the canvas in Graph Builder.

The Customize command works in all of the frame box objects that are used to make plots in JMP...

Learn it once, use it forever!
gridge

Community Member

Joined:

May 25, 2017

Can you add a reference line like this in graph builder based on an equation? I have tried this but get an error. Y Function(y=350E^(-0.01*x));
markbailey

Staff

Joined:

Jun 23, 2011

You are missing the second argument that indicates the independent variable (x) in the formula. The first argument should be the valid expression for the function computation, not an equation.

It should look like this:

Y Function( 350*Exp(-0.01*x), x );
Learn it once, use it forever!