Choose Language Hide Translation Bar
Highlighted
Bill_McN
Community Trekker

JMP14 calling up Legend using Filter - takes too long

Using JMP14.3 but same issue has occurred on JMP12 and multiple PC's.  Have a file with 30K columns, but when I try and apply a Legend for a simple X-Y chart there is a 1~3 min delay in PC responding.  Tried removing all formula, blank columns and makes no difference. When I look up the same filters for group etc, there is no delay. Anyone know what can be done to resolve this delay? 

 

thanks in advance  Bill

 

Delay.png

0 Kudos
4 REPLIES 4
Highlighted
Ryan_Gilmore
Community Manager Community Manager

Re: JMP14 calling up Legend using Filter - takes too long

Hi Bill,

 

Do you have the same problem if you use the global data filter (Rows > Data Filter)?

 

What platform are you using to create the graph?

 

How many rows in the table?

0 Kudos
Highlighted
Bill_McN
Community Trekker

Re: JMP14 calling up Legend using Filter - takes too long

No global Data filter (Local Data Filter) has a fast response..

Issue is when I use Fit Y by X and add a Legend.  I can add grouping and use filter without an issue.

This table is quite small with about 89K rows, and 30K columns.

 

Fit Y by X.png

0 Kudos
Highlighted
Ryan_Gilmore
Community Manager Community Manager

Re: JMP14 calling up Legend using Filter - takes too long

I would suggest contacting JMP Technical Support to see if they can assist.

0 Kudos
Highlighted
Bill_McN
Community Trekker

Re: JMP14 calling up Legend using Filter - takes too long

Thanks Ryan.  I have reported it as a problem

0 Kudos