Subscribe Bookmark RSS Feed

Re: JMP 10 crashes when connecting to MySQL database

skunkwerk

Community Trekker

Joined:

Aug 7, 2012

I am running JMP 10 on Microsoft Windows XP 32-bit, and have installed the 32-bit MySQL ODBC driver.

When I go to File > Database > Open Table and click on "Connect", and then on my saved connection, a "MySQL Connector/ODBC Data Source Configuration" window opens up.

I enter in the server's IP, database username, password, and database, click "Test" and it connects successfully.

When I click OK, JMP freezes up for 15 seconds, and then crashes.  This has happened repeatedly, even after a system restart.

Any suggestions?

thanks,

imran

5 REPLIES
gbu

Community Trekker

Joined:

Jun 23, 2011

Hello,

I've the same issue even with the new release 10.0.1.

It's a regression compare to release 9 but I don't know if jmp is already aware of that cause it's always the same in the new 10 release.

A workaround is to use JSL script to extract the data.

You can use this one (only have to replace dnsname, userid, pwd, ipadress and databasename variable by your database configuration :

dsn = "DSN=dnsname;UID=userid;PWD=pwd;SERVER=ipadress;DATABASE=databasename;PORT=3306;";

sql = "SELECT now();";

OpenDataBase(dsn,sql,"DateTime");

Regards,

Guillaume

Jeff_Perkinson

Community Manager

Joined:

Jun 23, 2011

Please contact Technical Support with these issues. They will be happy to investigate and ensure that the issues are addressed as appropriate in future maintenance releases.

Thanks!

-Jeff

-Jeff
gbu

Community Trekker

Joined:

Jun 23, 2011

Hi,

Already done. Investigation on going by French support team.


Regards,
Guillaume

gbu

Community Trekker

Joined:

Jun 23, 2011

Hi,

JMP Technical Support recommends using MySQL ODBC driver 3.5.x insted of 5.x

Regards,

Guillaume

Highlighted
skunkwerk

Community Trekker

Joined:

Aug 7, 2012

thanks Guillaume,

   I downloaded the 3.51 driver, but was having difficulties with this error:

"Connection Failed: [IM002][Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified"

until I defined the connection as a System DSN and then selected it under the "machine data source" tab.  It's working now!

thanks,

imran