Share your ideas for the JMP Scripting Unsession at Discovery Summit by September 17th. We hope to see you there!
Choose Language Hide Translation Bar
Highlighted
MariaKos
Level I

Help needed to solve an issue with reference lines

Please don't mark my question as spam, I just really want to know the answer. At the very least please let me know which part of this question is categorized as spam.

 

I'm trying to apply multiple reference lines to multiple plots, and I run into issue with them disappearing every time I have to go back and change anything in column properties.

Basically,

I pick 2 columns, click on Standardize Attributes, then Column Properties, then Axis, Set Default Axis Settings.

I choose my minimum and max, and apply 5 reference lines, which is a lot of work.

When I go to plot y by x I usually see the reference lines, but the axis scale is screwed up on all of the plots - it's not what I had set up, but seems to be automatic scale based on the values of the graph. It is tedious to click on every one of the graphs (there are 8) to change the axis min and max, but I haven't found the way to do them all at once without going back to column properties.

OK, I go back to fix the axis scale in the column properties, and all of the reference lines setting disappear. 

How can I convince JMP to save my settings instead of deleting them every time I need to adjust anything in column attributes? 

Please include an interactive explanation.

 

TIA

1 REPLY 1
Highlighted

Re: Help needed to solve an issue with reference lines

I have not used your approach. You can also interactively apply the changes directly to an axis that uses that column, and then save the settings to as a column property. That way you can be sure that the settings are what you want before committing them as a property.

Learn it once, use it forever!
Article Labels

    There are no labels assigned to this post.